Cookies- og Brukervilkår


Verdens beste viruskontroll

Hvis du lurer på om en fil på pc-en egentlig er et farlig virus, kan du sende den til hjemmesiden VirusTotal. Der får du en vurdering av om filen er en fare for datasikkerheten.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Hva gjør du når antivirusprogrammet påstår at det har oppdaget et virus? Stoler du blindt på programmet og lar det blokkere eller slette filen? Det gjør de fleste.

Og hva gjør du når du mottar en mistenkelig fil i en epost og antivirusprgrammet ikke reagerer? Går du ut fra at alt er i sin skjønneste orden?

Begge reaksjoner er naturlige, nen det hender at antivirusprogrammet tar feil. På samme måte som at du ikke kan stole blindt på legen når det gjelder biologiske virus og andre sykdommer, kan du heller ikke stole blindt på antivirusprogrammets vurdering av en fil. Ofte er det derfor smart å få en ”second opinion”, altså en vurdering fra en uavhengig tredjepart. Dessverre er det ikke uproblematisk å ha flere antivirusprogrammer på én gang. Det kan nemlig få maskinen til å gå helt i vranglås. Det er her nettjenesten til VirusTotal kommer inn i bildet. Du kan nemlig laste opp en suspekt fil til nettsiden og finne ut om vurderingen som antivirusprogrammet gjorde har rot i virkeligheten.

Med VirusTotal får du nemlig ikke bare én ekstra vurdering, men mange. Nettsiden benytter virusdatabaser fra over 50 ledende antivirustjenester. Når filen legges opp på siden, blir den sammenlignet med innholdet i alle databasene. Er det flere som advarer mot filen, blir du advart. Databasene oppdateres hvert kvarter, så du behøver ikke å være redd for at informasjonen er for gammel. Dette er den absolutt mest effektive metoden for å undersøke en mistenkelig fil.Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Til kamp mot virus

Til kamp mot virus

Direktøren for et av verdens største it-sikkerhetsfirmaer sier at tradisjonelle antivirusprogrammer ikke lenger er nok for å beskytte pc-en. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Enda et telefonvirus er i omløp!

Enda et telefonvirus er i omløp!

Pass på! Smarttelefoner utsettes akkurat nå for det voldsomste angrep noensinne. Her ser du hvordan du unngår å bli rammet.

Les mer

Rens datamaskinen for virus

Rens datamaskinen for virus

Rens datamaskinen for virus og annet svineri med AVG Rescue CD.

Les mer

Nyeste

Det er på tide å beskytte mobiltelefonen

Hvis du tror at skadevare ikke kan ramme mobiltelefonen, tar du feil. Nå kan du få gratis beskyttelse fra Komputer for alle.

Les mer

Pass på – enda et telefonvirus er i omløp!

Smarttelefoner utsettes akkurat nå for det voldsomste angrep noensinne. Her ser du hvordan du unngår å bli rammet.

Les mer

Komplett viruskontroll

Hjemmesiden virustotal.com benytter databaser fra over 50 forskjellige antivirus-selskaper. Du kan laste opp en fil til nettsiden og forsikre deg om at den er virusfri.

Les mer