PC problemer komno 032016

24 pc-problemer som kan løses med et klikk

Hvorfor er det ingen lyd i høyttalerne, og hvorfor bruker Windows halve formiddagen på å starte? Du kan støte på adskillige små og store dataproblemer i hverdagen. Vi har plukket ut 24 problemer som du raskt og enkelt kan løse på egen hånd.

1. februar 2016

I det du starter datamaskinen, kan du ha åpnet for en verden av problemer. Alt fra gjenstridige mapper til mengder av sprett-opp-vinduer kan skape frustrasjon og trøbbel, men de fleste vanlige problemene er heldigvis lette å løse.

Problemene kan variere i vanskelighetsgrad, men de vanligste løser du med noen få museklikk –uten å måtte rote i dypet av Windows eller å måtte ta høyskoleutdanning. Her ser du hvordan du løser 24 helt vanlige pc-problemer på noen øyeblikk.

Det kan for eksempel være:

Windows Update går i stå

Kommer konfigureringen av Windows bare til 19 prosent før den stopper opp? I så fall bør du starte Windows Update på nytt, og det kan du gjøre med et av de små Microsoft Fix It-verktøyene. Når du har kjørt programmet, er det bare å starte maskinen på nytt, så bør oppdateringen fungere.

Windows bruker en evighet på oppstarten?

Hvis det går flere minutter fra du slår på maskinen til Windows er klart til bruk, kan du gå ut fra at oppstartsprogrammene har en del av skylden. De starter opp sammen med Windows og sørger for at hele oppstarten tar lang tid. Du kan imidlertid velge å deaktivere automatisk oppstart for hvert enkelt program, og dermed er maskinen raskere klar til bruk.

Mapper kan ikke slettes eller gis nytt navn

Hvis du verken kan døpe om eller slette en mappe, har det sannsynligvis oppstått feil i registerdatabasen. Heldigvis behøver du ikke selv å rote rundt i dypet av Windows. Microsoft Fix-It-verktøy retter nemlig feilen på få minutter.

Kanskje du er interessert i...