Dirty toilet

Guide: Slik holder du pc-en ren

Mange undersøkelser har vist at det er flere bakterier i tastaturet på pc-en enn på et toalettsete. Her kan du se hvordan du gjør pc-en grundig ren.

29. september 2016 av Henning Dadkhah Rasmussen

Smarttelefoner og pc-tastaturer har i flere undersøkelser vist seg å inneholde mer bakterier enn et toalettsete. Vi vil ikke spekulere i hvordan bakteriene har havnet der, men i stedet gi deg en rask innføring i hvordan du holder utstyret rent og fritt for bakterier.

Rengjøring av tastaturet på en bærbar pc 1: Skru av pc-en og fjern batteriet. 2: Klapp opp skjermen og snu pc-en slik at tastene vender ned. 3: Gi pc-en et par kjærlige klaps, slik at brødsmuler, hår, negler og matrester detter ut. 4: Har du en boks med trykkluft, kan du blåse mellom tastene. Hvis ikke kan du bruke støvsugeren med børstemunnstykket til å suge ut resten av smulene. 5: Ha litt isopropanol på en klut og tørk tastene forsiktig. Det dreper bakterier. 6: Har du en mus koblet til pc-en, bør du også tørke av den med isopropanol.

Rengjøring av skjermen 1: Bruk en boks trykkluft og blås støv av skjermen. 2: Lag en blanding av like deler hvit eddik og destillert vann. 3: Ha blandingen på en myk klut og tørk forsiktig over skjermen.

Foto: Clayton Parker

Flere ting du bør vite om dataskjermen

Kanskje du er interessert i...