Ekstraskjermen kan for eksempel vise et utsnitt av hovedskjermen.
HP Omen X 2S

Ekstraskjermen kan for eksempel vise et utsnitt av hovedskjermen.

© HP

HP bygger bærbar pc med to skjermer

HP Omen X 2S gir deg en ekstra miniskjerm, slik at du kan konsentrere deg om programmet på hovedskjermen.

Med den nye bærbare fra HP behøver du ikke lenger å gå ut av programmet du jobber i for å løse mindre oppgaver, som å bytte spor i musikkspilleren.

Pc-en har nemlig en liten ekstraskjerm bygd inn over tastaturet, der du raskt kan hoppe over en sang eller svare på en melding.

HP Omen X 2S er en del av HPs serie av produkter for dataspillere. HP mener selv at det finnes et marked for litt annerledes bærbare og viser til en undersøkelse som viser at 61 prosent av dem som spiller dataspill hører på musikk mens de spiller. 

> HP Omen-serien har tidligere imponert oss i testredaksjonen. Se for eksempel anmeldelsen av den kraftige HP Omen. Den fikk god karakter i Testsonen, selv om prisen er høy. 

Kraftig, men dyr spill-pc

Miniskjermen kan også brukes til å forstørre deler av den 15 tommer store hovedskjermen, for eksempel å se et kart over banen hvis du spiller bilspill.

Ekstraskjermen i Omen X 2S er på seks tommer og har Full HD-oppløsning. Det er det samme som skjermen på en vanlig smarttelefon. 

Også resten av Omen X 2S er konstruert med tanke på dataspill. Den har et realt tastatur, og komponentene i maskinen har fått ekstra kjøling.

Men prisen er som sagt høy.

HP Omen X 2S har en veiledende pris på 2899 euro, cirka 28 400 kroner, og den kan bli enda dyrere når maskinen kommer i norske butikker. 

> Les mer om bærbare pc-er 

I videoen under ser du hvordan den ekstra skjermen fungerer i praksis.

Kanskje du er interessert i...