Acer Helios 700 med tastaturet trukket ut

Tastaturet på Helios 700 kan trekkes ut slik at den kraftige pc-en kan kvitte seg med overskuddsvarme.

© Acer

Monster-pc med smart løsning

Den nye bærbare pc-en Helios 700 fra Acer er vanvittig rask – og tastaturet er en overraskende genistrek.

30. april 2019 av Rasmus Udsholt

New York: Kraftige, bærbare pc-er som er lagd for store spill, tung grafikk og video, har to kjennetegn:  

De er ganske store, og de blir lett varme fordi de har høytytende prosessor og skjermkort som ofte jobber hardt.

Det siste problemet – varme – viste pc-produsenten Acer nylig en løsning på under sin årlige pressekonferanse i New York.

Tastaturet kan trekkes ut 

Acers splitter nye muskel-pc Predator Helios 700 er nemlig utstyrt med et nyutviklet tastatur som kan trekkes ut, slik at de hardtarbeidende komponentene får lufting.

Komputer for alles utsendte prøvde pc-en på en konferanse i New York, og konseptet fungerer glimrende. Det er enkelt å trekke tastaturet mot seg, slik at det blir fri luftpassasjer rundt prosessoren og skjermkortet, som dermed lett kan kvitte seg med overskuddsvarme. Det betyr at systemet jobber stille og kjølig selv under hardt press. 

Den fremste delen på tastaturet, der pekeplaten sitter, glir fremover og skrår litt ned. Det gir god støtte for håndleddene og gjør pc-en mye bedre å jobbe på. Det er en detalj vi godt kunne tenke oss på flere bærbare maskiner.

Acer Predator Helios 700

Tastaturet på Helios 700 kan trekkes ut slik at den kraftige pc-en lett kan kvitte seg med overskuddsvarme.

© Rasmus Udsholt

Kraftig, stor og veldig dyr

Det er gode grunner til den nyutviklede funksjonen som holder pc-en kald. Helios 700 er nemlig utstyrt med nye og kraftig komponenter: Prosessoren er 9. generasjon av Intel Core i9, skjermkortet er et NVIDIA GeForce RTX 2080 og pc-en leveres med opptil 64 GB DDR4-minne. 

Å hevde at maskinen er bærbar er likevel en sannhet med modifikasjoner. Den veier hele 4,5 kilo og måler 43 x 29,9 x 4,17 cm (ja, den er over fire centimeter tykk).

Acer oppgir at Helios 700 kommer på markedet i Europa i løpet av juni 2019, men du må nok regne med at den blir ganske dyr.

Kanskje du er interessert i...