HP Premium

Møt luksusversjonen av HP Spectre

Verdens tynneste bærbare pc, HP Spectre, er nå til salgs i norske butikker, men det finnes en luksusversjon for deg som har mer penger enn du har godt av. Det skal likevel sies at maskinene auksjoneres bort til inntekt for Nelson Mandela Foundation, så pengene går til et godt formål.

21. juni 2016

Som om ikke HP Spectre var dyr og jålete nok i seg selv, så har HP nå laget en "limited edition"-versjon som de selv beskriver som et "kunstverk i gull og diamanter".

Det er de kjente kunstnerne Tord Boontje og Jess Hannah som har fått lage to spesielle signatur-pc-er "som tar premium-maskiner til luksussegmentet ved bruk av virkemidler som diamanter og gull", for å sitere HP. Maskinene er basert på 13,3-tommersversjonen av den syltynne HP Spectre, og ti enheter fra hver av de to designerne blir auksjonert bort til inntekt for Nelson Mandela Foundation.

Vårt bilde viser en maskin som er designet av den nederlandskfødte, London-baserte designeren Tord Boontje. Designen av "HP Spectre by Tord Boontje" beskrives som "intrikate og drømmelignende mønster med blant annet kirsebærblomster, sommerfugler og en påfugl på maskinen. Detaljene i 18k gull står i kontrast til blomstermønsteret som blant annet er laget ved hjelp av Swarovski-krystaller mot en mørk blåfarge".

Prisen blir nok også en helt annen enn de cirka 14 000 kronene du må gi for en vanlig HP Spectre fra en norsk nettbutikk. Smak er som kjent vanskelig å diskutere, men – og ikke til forkleinelse for verken HP eller de involverte kunstnerne – vi synes nok at standardversjonen er finere. Den stiller heller ikke fullt så høye krav til hvordan eieren ser ut, selv om vi beskrev den som en pc for deg som bruker slips

Du kan lese mer om HP Spectre på side 11 i Komputer for alle nr. 8/2016

Kanskje du er interessert i...