Neste prosessorgenerasjon er her allerede.
10th gen Intel Core© PC-tidningen

Computex: Ny prosessorgenerasjon fra Intel

Intel er klare med sin tiende generasjon av Core-prosessorer. På datamessen Computex i Taiwan viste en stolt leder hva morgendagens datamaskiner er i stand til.

28. mai 2019 av Markus Dahlberg

Taipei: Kunstig intelligens er nøkkelordene når Intel presenterer den neste prosessorgenerasjonen, og allerede i høst de dukker opp i pc-er. 

Tiende generasjons Core-prosessorer, eller "10th Gen Intel Core Processors" som det heter på engelsk, lages passende nok med ti nanometers teknikk. Ti nanometer angir avstanden mellom lederene i prosessoren, noe som tilsvarer 20 silisiumatomer.

De nye prosessorene, som også kalles Ice Lake, har helt ny arkitektur og inneholder en helt ny grafikkprosessor. For første gang er de kraftige nok til å gjøre kunstig intelligens tilgjengelig også i datamaskiner for folk flest.

Også sikkerheten skal være ivaretatt i de nye prosessorene. Du behøver altså ikke å bekymre deg om sikkerhetsfeilen som Intel har kjempet med i det siste

Kunstig intelligens

I følge Intel har Icy Lake opptil 2,5 ganger AI-ytelse enn dagen prosessorer. Grafikken er dobbelt så rask og trådløs overføring går tre ganger så fort med full støtte for den nye Wi-Fi 6-standarden og Thunderbolt 3.

Med Intels Deep Learning Boost kan datamaskiner med de nye prosessorene takle krevende oppgaver som å tolke bevegelige bilder og gjenkjenne objekter eller personer. Teknikken kan brukes til å forbedre stemmegjenkjenning og til å oversette mellom ulike språk i sanntid.

De nye prosessorene er allerede satt i produksjon i Intels fabrikker i Israel, og planen er at de første pc-ene med Icy Lake-prosessorer skal være klare til årets julehandel.

Kanskje du er interessert i...