Intel Compute Card – en pc i lommen

Intel Compute Card tar ikke mer plass enn en bunke betalingskort.

© Intel

Nå kommer lommepc-en – bokstavelig talt

Med en fullt fungerende pc på størrelse med noen få betalingskort, ønsker Intel å endre måten vi bruker pc-en på.

6. juni 2017 av Torben R. Simonsen

En pc som du kan ha i lommen eller i lommeboken. 

Det høres utrolig ut, men det er faktisk det Intel har funnet opp. De håper at denne nye teknologien skal endre både vår måte å bruke og å tenke pc på.

Den lille kortet er døpt Intel Compute Card, og Intel har allerede avtaler med produsenter som HP, LG, Dell og Lenovo, og de vil levere produkter basert på det nye lommekortet i løpet av 2017.

Compute Card har et standardisert brukergrensesnitt som gjør at det er enkelt å integrere i et hvilket som helst it-basert produkt, for eksempel smart tv-er, nettbrett og whiteboards.

Derfor er Intel Compute Card smart

I dag er datateknologi en integrert del av svært mye utstyr. Det Intel håper er at produsenten skal droppe sin egen maskinvare og i stedet ha en port til det nye kortet. 

Et annet bruksområde kan for eksempel være å gjøre en vanlig dataskjerm om til en fullt fungerende pc, bare ved å utstyre skjermen med et grensesnitt for Compute Card.

Lomme-pc-en leveres i forskjellige utgaver, med alt fra en Celeron-brikke med 64 GB minne og opp til en i5-prosessor med en SSD på 128 GB. 

Tanken med kortet er at det skal være lett å oppgradere og oppdatere utstyret, og at det skal være enkelt å droppe egen maskinvare for databehandling i en lang rekke produkter og på den måten unngå plassproblemer i de fysiske enhetene.

Her kan du se Intels egen presentasjon av Compute Card:

Compute Card skiller seg fra andre mikrodatamaskiner ved at det er mye mindre, men har betydelig kraftigere maskinvare. Slik vil det kunne inneholde større og mer kompliserte programmer enn det som finnes for eksempel en smarttelefon.

Det først produktet med denne nye teknologien vil komme i løpet av høsten 2107.

Kanskje du er interessert i...