ødelagt harddisk

Irriterende feil: Spotify spiser harddiskplass

Musikkprogrammet lagrer store mengder data, også når det ikke er i bruk.

15. november 2016 av Mikkel Jacobsen

I løpet av helgen har det kommet frem at pc-utgaven av musikktjenesten Spotify lagrer adskillige gigabit data uten noen spesiell grunn. Det er faktisk snakk om like mye som selve programmet bruker når det er åpent, og filene kan lett fylle hele harddisken.

Sliter på harddisken En mulig forklaring er, i følge reddit.com bruker, at Spotify prøver å oppdatere den lokale musikksamlingen. Så jo større samlingen er hos den enkelte bruker, desto verre blir problemet,

Spotify har ikke bekreftet at det er dette som er grunnen, men de har lovet at problemet skal bli løst i en oppdatering, trolig allerede denne uken.

Det store problemet med denne feilen er at harddisker ikke lever evig. Selv om det skal virkelig mange terabyte til for å slite ut en harddisk, er det ingen grunn til at den skal slites unødig på grunn av en dum programfeil.

Vil du være på den sikre siden, bør du slette eller avslutte Spotify til oppdateringen er på plass. Du kan fortsatt bruke Spotify på telefon eller nettbrett uten problemer.

Kanskje du er interessert i...