sikkerhedshul

Nytt sikkerhetshull i Windows

Google fant sikkerhetsproblemer – og det irriterte Microsoft.

14. november 2016 av Mikkel Jacobsen

Microsoft ville helst ha holdt det hemmelig til de hadde kontroll over feilen, men det ønsket ikke Google. De avslørte en stor feil som sikkerhetsavdeligen deres hadde funnet.

Normalt venter man med å fortelle om sikkerhetsfeil i programmer eller operativsystemer til det foreligger en løsning på problemet. Da frister man nemlig ikke folk med skumle hensikter.

Hull i Windows 7 og 8 Men Microsoft måtte snu seg raskt da Google avslørte et sikkerhetshull før problemet var løst. Det dreier seg om en feil i Windows 7 og 8 som gjør operativsystemene sårbare for angrep. Feilen gjorde det visstnok mulig for uvedkommende å ta kontrollen over en sårbar maskin.

I følge Google var hackere allerede i ferd med å utnytte sikkerhetshullet, og derfor valgte man å offentliggjøre det før Microsoft fikk reparert skaden.

Problemet skal være ordnet med Windows Update, men Microsoft anbefaler at du for sikkerhet skyld går hele veien og oppgraderer til Windows 10 Anniversary Edition, hvis du ikke allerede har gjort det. Samtidig anbefaler de at du også oppgraderer nettleseren.

Du kan laste ned Anniversary Update her.

Oppdater til Chrome her.

Oppdater til Firefox her.

Er du interessert i litt ”nerding”, kan du lese Googles forklaring på problemet her.

Kanskje du er interessert i...