Få mer glede av feriebildene

Digitalkameraet jobber på høytrykk i sommerferien når ferieinntrykkene skal foreviges. Ofte ender feriebildene imidlertid opp i en uoversiktlig mappe på harddisken. Vi gir deg et par gode råd til å få mer glede av blinkskuddene fra sommeren.

3. juli 2008

De fleste av oss knipser i vei med digitalkameraet når vi er på ferie. Bildene er jo gratis, og vi er ikke kritiske når vi klikker på utløseren. Derfor er det som regel heller ikke bare blinkskudd som vises på skjermen når vi setter minnekortet i maskinen etter ferien. Det første rådet til å få mer glede av feriebildene er derfor: Rydd opp! Slett de uskarpe bildene og de med halve hoder, og behold ett eller to bilder av det samme motivet.

Selv om lyset kanskje ikke ble helt riktig, og fargene ikke ligner virkeligheten på en prikk, kan mange bilder reddes med litt etterbehandling. Det andre rådet er å gi samlingen av blinkskudd en finish i et bildebehandlingsprogram der du enkelt både justerer farger og beskjærer bildene. Et tredje råd er følgende: Vis bildene utenfor datamaskinen. Med de fleste bildebehandlingsprogrammene er det lett å lage et flott slideshow som du kan vise familie og venner.

Kanskje du er interessert i...