pentaxkamera.jpg

Nærbilder på stor avstand

Med et zoomobjektiv på 26x kan det nye digitalkameraet Pentax X90 komme tett på motivet, selv om du befinner deg langt unna.

26. mai 2010

Den kraftige innebygde zoomen er ikke noen rekord, siden Olympus lanserte kameraet SP-800UZ tidligere i år, som har hele 30x zoom. Men objektivet i X90 har i tillegg en smart makrofunksjon, som gjør det mulig å ta nærbilder av et motiv på en avstand på bare 1 centimeter, med en zoomrekkevidde på opptil 162,5 ganger.

For å sikre at bildene blir skarpe og fokuserte sørger kameraet også for å redusere risting automatisk. Det gjør det mulig å bruke høyere lukkertid på dårlig opplyste plasser. Funksjonen ”Auto Picture” velger automatisk mellom sju forskjellige opptakssituasjoner, som for eksempel landskap, portrett eller nattscene – blant annet ved å registrere lyset på motivet. Kameraet kan også gjenkjenne opptil 32 ansikter i et motiv.

Du kan se bildene og HD-video-opptakene fra kameraet på en tv-skjerm via HDMI. Veiledende pris for Pentax X90 er 400 dollar, godt og vel 2400 kroner.

Kanskje du er interessert i...