overvaagning 2

3 tips om overvåkning

Før du skaffer deg et overvåkingskamera bør du tenke på disse 3 tipsene.

3. mai 2016

Før du skaffer deg et overvåkingskamera bør du tenke nøye gjennom hvor du skal plassere det, om det skal være trådløst eller med kabel, og om du faktisk kan filme der du har tenkt deg.

Her får du 3 uunnværlige tips som du bør lese før du monterer overvåkingskamera.

1: Trygg plassering av overvåkingskameraet Gjør det så vanskelig som mulig for eventuelle tyver å ødelegge overvåkingskameraet og mulighetene for å ta opp bevismateriale. Monter kameraet et sted hvor man ikke oppdager det, eller så høyt at det er utenfor rekkevidde. Det samme gjelder selvfølgelig kabler til strøm og nettverk. Pass på at de ikke er mulig å nå, for eksempel ved å trekke dem gjennom treverket eller veggen bak kameraet.

2: Velg et trådløst overvåkingskamera De flest overvåkingskameraer kan knyttes til hjemmenettverket via kabel. Vi anbefaler likevel at du velger et kamera som også kan brukes trådløst – det er mye lettere å ha med å gjøre, og du slipper å montere lange nettverkskabler på kryss og tvers. Vær likevel oppmerksom på at selve oppsettet av de fleste overvåkingskameraene foregår ved hjelp av en nettverkskabel.

3: Unngå å bryte loven Poenget med et overvåkingskamera er blant mye annet at det skal holde utkikk etter tyver og andre som ikke har noe på eiendommen å gjøre. Det er likevel viktig å være klar over at du kun har lov til å overvåke din egen grunn og eiendom. Derfor må du sørge for at kameraet alltid peker slik at det ikke ved et uhell kommer til å filme naboen som klipper gress, eller fortauet og alle tilfeldig forbipasserende fotgjengere og kjøretøyer utenfor din egen eiendom.

Kanskje du er interessert i...