Google Earth Fly-simulator

5 påskeegg på pc-en

Fly en F16 i Google Earth, se morsomme og uventede resultater når du bruker søkemotoren. Her er fem underholdende påskeegg som du finner på din egen pc.

24. mars 2016 av DAU

Påskeegg er gjerne av sjokolade, men de kan også være skjulte hemmeligheter i programmer og hjemmesider. Det kan for eksempel være små, skjulte animasjoner, spill, programmer, skjulte meldinger eller intern humor som programmererne bevisst legger inn i programmer, spill eller hjemmesider. Her ser du hvordan du finner skjulte påskeegg i fem programmer og hjemmesider.

Chrome og søkemotoren Google inneholder en rekke hemmeligheter som utløses hvis du skriver de rette ordene.

Prøv å skrive ”Do a barrel roll” uten anførselstegn i Googles søkemotor eller adresselinjen i Chrome, og se hva som skjer. Det fungerer også i andre nettlesere som Edge, Internet Explorer og Firefox på hjemmesiden til Google.

Skriver du ”Atari Breakout” og utfører et søk med bilder under fanen "Bilder" på hjemmesiden til Google, blir leservinduet til et populært klassisk dataspill.

YouTube byr også på påskeegg. Underholdningen starter hvis du skriver ”Do the Harlem Shake” uten anførselstegn og trykker på Enter-tasten.

Hvis du trykker på piltastene når Youtube er i ferd med å laste inn en video og den sirkeformede pilen i videovinduet er synlig, forvandler pilen seg til en slange i det klassiske Snake-spillet.

Google Earth er en virtuell globus med satellitt- og luftfoto over Jorden. Det fantastiske programmet som du kan laste ned og installere, inneholder faktisk også en flysimulator.

Åpne Google Earth og trykk på Ctrl + Alt + A på tastaturet for å velge mellom en F16-jager eller et lite propellfly. Start flysimulatoren, og åpne gjerne en hjelpeside ved å trykke på Ctrl + H. Da ser du hvordan du styrer flyet. Du kan blant annet bruke piltastene, Page Up/Down og piltaster + Alt eller Ctrl.

Kanskje du er interessert i...