Amazon Cloud Drive

Amazon med gratis lagringsplass

Nettbutikken Amazon har lansert en ny tjeneste som gir deg 5 GB gratis lagringsplass til musikk, bilder, video og dokumenter.

4. april 2011

Amazon Cloud Drive er navnet på den nye tjenesten. Det eneste du trenger, er en nettleser. Deretter kan du laste opp, laste ned og åpne filene dine fra en hvilken som helst datamaskin på nettet.

Noe av det mest interessante er Amazon Cloud Player, som gjør det lett å spille musikksamlingen din på en datamaskin eller mobiltelefon. Kjøper du for eksempel en musikk-cd på jobben, trenger du ikke å overføre filene til en minnepinne eller en ekstern stasjon for å få med musikken hjem. Dessverre er denne tjenesten bare tilgjengelig i USA på grunn av avtaler om rettigheter med musikkindustrien.

Det fins mindre tjenester som lar deg spille musikk fra en server på nettet, men Amazon er først ute av de store selskapene. Både Apple og Google jobber visstnok med tilsvarende tjenester.

-For å få glede av den gratis lagringsplassen trenger du bare en konto hos Amazon. Det er gratis å opprette en konto, og det er mulig å kjøpe ekstra lagringsplass.

Kanskje du er interessert i...