agario

Dette søkte vi på i 2015

Hvert år offentliggjør Google hvilke navn og ord det har blitt søkt mest på i løpet av året. Det er interessant og kanskje litt overraskende lesning for deg som er opptatt av statistikk og trender.

16. desember 2015

På slutten av året avslører Google hvilke ord som blir tastet inn flest ganger i søkemotoren. Topp 10-listene viser søk både globalt og for de enkelte landene.

I Norge har flest søkt på den mye omdiskuterte, flittig benyttede og ikke helt lovlige filmtjenesten Popcorn time. Solformørkelse kommer på andreplass, og allerede på tredjeplass finner vi søk etter det nettbaserte dataspillet Agario, der man bruker musen til å styre en celle rundt på en stor spillflate mens den spiser sirkler. Det enkle spillet er overraskende vanedannende, og det gjenspeiles i Google-resultatet.

Deretter følger søk på begivenheter som filmlanseringer (Fifty shades ...) og andre temaer som fikk stor oppmerksomhet i året som gikk. I tillegg til en samlet Topp 10-liste har Google også satt sammen lister i kategorier fra "Håndarbeid" og "Idrettspersonligheter" til "Politikere" og "Spørsmål om skjønnhet". På topp i kategorien "Hvem …?" finner vi pussig nok "Hvem bryr seg" og "Hvem tror du at du er". Sikkert betimelige spørsmål, men det falt oss ikke inn å spørre Google om akkurat det ...

Her har du topplisten:

Topp 10 søk i 2015 1 Popcorn time 2 Solformørkelse 3 Agario 4 Fifty Shades of Grey 5 Skam 6 iPhone 6s 7 Caroline Berg Eriksen 8 Charlie Hebdo 9 Pablo Escobar 10 Martin Ødegaard

Her finner du alle listene.

Kanskje du er interessert i...