stifinder_komno_182012

Få orden på filene med Windows 8

Det er mange endringer i Windows 8. Utforskeren, som skal hjelpe oss med å finne fram i filene på datamaskinen, har også fått en overhaling. Her kan du se forandringene.

10. desember 2012

Uforskeren er en av de delene av Windows som vi bruker hele tiden, men kanskje ikke tenker så mye på. Hver gang du åpner en mappe, er det Windows Utforsker som gir deg informasjon om innholdet i mappa og verktøy å jobbe med. Du bruker også de forskjellige kommandoene i Utforskeren når du for eksempel høyreklikker på et dokument og kopierer eller flytter det.

De aller vanligste Utforsker-kommandoene i Windows 8 fungerer stort sett på samme måte som de gjorde i tidligere Windows-utgaver, så det er ingen grunn til panikk. Men selve Utforsker-vinduet har fått et nytt utseendet. Den største forandringen er nok at Utforskeren har fått et verktøybånd – den samme typen menybånd som vi blant annet kjenner fra Word 2010. Verktøybåndet er både elsket og hatet, så denne nye funksjonen har irritert enkelte. Men du kan ta det helt med ro – vi viser deg også hvordan du går fram for å fjerne det helt.

Kanskje du er interessert i...