Facebook-profil åpnet i nettleser på pc, nettbrett og smarttelefon

Sørg for riktige mål på forsidebildet til Facebook slik at det ser bra ut på mobil, nettbrett og pc.

© Alexey Boldin / Shutterstock.com

Et perfekt forsidebilde på Facebook

Vil du at Facebook-profilen din skal se flott og innbydende ut? Her viser vi hvordan du velger det perfekte forsidebildet på Facebook – slik at det ser bra ut på både mobil og pc.

15. mai 2019

Forsidebildet på Facebook er det store bildet som ligger øverst i profilen din.

Det er det første besøkende på Facebook-siden din ser. Derfor er det viktig at bildet både representerer deg og at det er lett for andre å se hva det forestiller.

Hva du velger å ha som forsidebilde er selvfølgelig opp til deg, men vi kan gi et par tips slik at du er sikker på at bildet tar seg best mulig ut på Facebook-siden din – på mobil og pc.

For å få best mulig kvalitet på profil- og forsidebilde anbefaler Facebook at bildefilene er i PNG-format.

Facebook beskjærer bildet

Facebook tilpasser bildestørrelsen selv hvis det lar seg gjøre, men vil du være helt sikker på at bildet blir akkurat slik du vil ha det, må du beskjære det slik at det passer med målene til Facebook.

Målene på forsidebildet er avhengig av om du ser det i nettleseren på en pc eller på en mobiltelefon. Facebook beskjærer bare nettleserbildet slik at det passer til mobiltelefonen. 

For å få et vellykket bilde i begge versjoner må du passe på dette:

Velg et bilde som er stort nok til å fylle nettleserutgaven av forsidebildet, 820 piksler bredt og 312 piksler høyt. Pass på at den viktigste informasjonen er plassert midt på, slik at det også passer til smarttelefoner der bildet er 640 piksler bredt og 360 piksler høyt.

> Les mer om Facebook – nyheter, tips og triks her

Gravit Designer gjør det enda enklere

Har du problemer med å finne de helt riktige målene i fotoprogrammet ditt, finnes det mange maler på nettet som gjør det enkelt å finne det perfekte bildet. 

Vi har gode erfaringer med programmet Gravit Designer. Med det kan du lage både forsidebilder til Facebook og bakgrunner til smarttelefonen, samt fine og personlige kort og invitasjoner som du kan skrive ut.

Du kan enten laste ned Gravit Designer og bruke programmet på pc-en, eller du kan velge å bruke programmet i nettleseren.

> Last ned Gravit Designer og en grundig veiledning på norsk fra Fordelssonen 
(kun for abonnenter).

Kanskje du er interessert i...