Facebook har kjøpt appen tbg, og med den kan ungdom sende komplimenter til hverandre.
Send komplimenter til venner

I appen tbh, som Facebook har kjøpt, kan man bare sende komplimenter til hverandre. Appen blir stadig mer populær i USA og det samme forventes i resten av verden.

Facebook kjøper app full av komplimenter

For 790 millioner kroner har Facebook kjøpt appen tbg, der brukerne kan sende hverandre komplimenter.

17. oktober 2017 av SLO

Kommentartrådene i sosial media fører sjelden til hyggelige kommentarer – de blir forbløffende raskt både hatefulle og onde.

Med oppkjøpet av appen tbh ruster Facebook seg i kampen mot giftige kommentarer. Tbh er forkortelsen for «to be honest» – «for å være ærlig».

Bare komplimenter

I tbh svarer du på anonyme spørreskjema (med komplimenter) om venner. For eksempel: «Hvem har det søteste smilet?» – etterpå du kan be om å få vite på hvem som sendte deg oppmuntringen.

I en kommentar til nyhetssiden The Verge skriver Facebook at «vi har samme mål som tbh – nemlig å bygge fellesskap og gjøre det mulig for folk å dele ting på en måte som bringer oss nærmere hverandre. Vi er imponert over måten tbh har gjort dette på ved hjelp av spørreskjemaer, og med Facebooks ressurser kan tbh bli større og fortsette å skape gode erfaringer."

Pris: 790 millioner kroner

I følge siden TechChurch har Facebook betalt omkring 790 millioner kroner for appen – et tall Facebook selv ikke har offentliggjort.

Tbh har raskt blitt vanvittig populær. I løpet av de siste ni ukene har appen blitt lastet ned fem millioner ganger og hatt 2,5 millioner brukere hver dag. Det forventes at Faecebook snart gjør appen tilgjengelig for alle.

Les mer om Facebook her

Kanskje du er interessert i...