Facebook til kamp mot rasisme

Facebook vil utestenge rasistiske grupper.

Facebook ruster opp i kampen mot rasisme

Ser du ofte hat og rasisme på Facebook? Nå vil Facebook gjøre mer for å stoppe slike ytringer.

17. august 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Facebook lover nå å fjerne ekstreme hatgrupper og trusler om vold.

Dette skjer blant annet etter at nynazistiske og rasistiske grupper har blitt fjernet av flere internettselskaper.

Apple har for eksempel blokkert muligheten til å bruke Apple Pay for uønskede grupper på diverse nettbutikker, og Cloudflare, GoDaddy og Google har blokkert den høyreekstreme  hjemmesiden The Daily Stormer.

Dette skjer etter opptøyene i Charlottesville i USA der en ung nynazist kjørte inn i en gruppe demonstranter. En kvinne ble drept og mange ble skadet. 

Det har fått både folk og nettgiganter til å våkne – dette vil vi ikke ha.

Bruker Facebook

Nynazistiske grupper bruker nemlig internett til å planlegge demonstasjoner. Nylig brukte nynazister Facebook til å publisert og dele et innlegg hvor de støttet mannen som kjørte inn i folkemengden i Charlottesville.

Facebook har tidligere være veldig forsiktig med sensur. Grunnleggeren Mark Zuckerberg skriver i en oppdatering at Facebook skal være en plattform for debatt.

«Det er viktig at Facebook er et sted hvor forskjellige synspunkter og ideer kan deles. Debatt er en del av et sunt samfunn, men når noen forsøker å true eller angripe andre på grunn av hvem de er eller hva de tror på, så skader det alle. Det er helt uakseptabelt,» skriver Zuckerberg.

Han lover at Facebook heretter skal bli flinkere til å utestenge hatefulle meldinger og trusler.

Kanskje du er interessert i...