Facebook-bait
© Facebook

Facebook til kamp mot irriterende innlegg

Det sosiale mediet prøver å gjøre Facebook bedre ved å sørge for at veggen din ikke fylles med innlegg du ikke gidder å lese. Les mer her.

19. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nå vil Facebook forbedre brukeropplevelsen og lanserer to nye funksjoner som skal sørge for at du slipper å se innlegg du ikke er interessert i.

Facebook går til kamp mot sider som prøver å få deg til å dele, tagge eller kommentere innleggene sine,  

Uttrykk som ”Tagg venner” eller ”Lik dette hvis du er enig” vil heretter føre til at innlegget blir straffet av Facebook og at det vil bli vist færre ganger i nyhetsstrømmen din.

Unntakene vil være i de tilfellene hvor det er tungtveiende grunner til å dele, for eksempel når mennesker har forsvunnet.

I en blogg forklarer Facebook at den nye funksjonen er et svar på brukernes ønsker. De mener nemlig at de får se for mye som ikke interesserer dem.

Ta en pause

Det er ikke bare sider som vil at du skal dele dem, som Facebook vil la deg slippe. En ny funksjon lar deg også ta en pause fra litt for ivrige venner.

I stedet for å slutte å følge en venn, kan du nå ”snooze” dem. Det betyr at du ikke mottar meldinger eller innlegg fra vedkommende på 30 dager. Det er et mindre brutalt tiltak enn å slutte å følge dem.

Når de 30 dagene er gått, vil du bli spurt om du ønsker å forlenge pausen.

Tidligere i år fjernet Facebook også muligheten til å invitere venner til apper og spill. Også dette ble gjort for å forbedre brukeropplevelsen. 

Les mer om Facebook her.

Kanskje du er interessert i...