Facebook mobil

Facebook vil ha kontroll over mobilen din

Hvis du bruker Facebook på smartmobilen din, har du sikkert allerede gitt dem lov til å ringe og sende beskjeder i ditt navn. Det høres voldsomt ut, men her forteller vi deg hva det i virkeligheten betyr.

17. august 2014

Hvis du i framtiden vil sende beskjeder over Facebook på smartmobilen din, er du nødt til å hente den nye, egne Messenger-appen. Dette har allerede ført til en del bråk fra misfornøyde brukere, ikke minst på grunn av alle rettighetene den skal ha.

Når du installerer appen, får den blant annet tillatelse til å ringe fra telefonen din, pluss full tilgang til kameraet. Men du trenger ikke frykte at Facebook skal begynne å sende ut sms-beskjeder til vennene dine, for det er faktisk en mening med alle de forskjellige tillatelsene. Hvis du for eksempel legger et telefonnummer til Facebook-kontoen din, kan programmet automatisk bekrefte nummeret ved hjelp av en bekreftelseskode på sms. Og hvis du ser en begivenhet på Facebook, kan appen vise om du har ledig tid i kalenderen. Tillatelsen til kameraet trengs når du tar bilder for å legge dem opp på Facebook.

Men det fungerer også forskjellig avhengig av om du bruker Android eller iOS. På Android gir du alle tillatelsene på én gang når du henter Messenger-appen. Med en iPhone spør programmet om tillatelse hver gang det for eksempel trenger å bruke mobilens kamera eller mikrofon.

Kanskje du er interessert i...