VideoVirus

Falske og farlige videoer på Facebook

Vær på vakt! Videolenker kan ta kontroll over Facebook-profilen din.

19. april 2016

Hvis du mottar en privat melding fra en Facebook-venn med lenke til en video, bør du tenke deg godt om før du klikker! Det er for tiden en svært ubehagelig type skadevare i omløp, og den kan ta kontroll over Facebook-profilen din.

Videomeldingene, med titler som "Min første video", "Min video" og "Privat video", har en lenke som ber deg laste ned et tillegg som gjør at du kan se den vedlagt videoen. Klikker du på den, bryter helvete løs.

Programmet begynner øyeblikkelig å sende liknende meldinger fra profilen din til venner og familie på Facebook, slik at skadevaren spres. Sikkerhetsfirmaet ESET kan fortelle at de har sett denne trusselen mer enn 10 000 ganger bare den siste uken – og den finnes over hele verden.

ESET forteller også at programmet kan ta kontrollen over mer av Facebook-profilen din. Blant annet kan programmet legge til og slette venner, opprette nye sider i ditt navn samt dele, endre og lagre innhold fra profilen din.

I følge ESET er det bare brukere av nettleseren Chrome som har blitt rammet hittil, men sikkerhetsfirmaet kan ikke garantere at andre nettlesere vil slippe unna denne skadevaren.

> Stor guide til sikker bruk av Facebook

Kanskje du er interessert i...