Mark Zuckerberg med Ray-Ban Stories
Mark Zuckerberg med Ray-Ban Stories

Facebooks grunnlegger, Mark Zuckerberg, har presentert solbriller som er koblet til Internett.

© Skjermbilde fra YouTube

Ray-Ban Stories: Her er Facebooks smarte solbriller

Facebook har lansert internettilkoblede Ray-Ban-solbriller som både kan fungere som kamera, lydspiller og mikrofon.

20. september 2021 av Martin Lorentsen

Det var en gang en enkel tid da solbrillenes funksjon var begrenset til å beskytte øynene mot solen, og kanskje også få deg til å se litt mer stilfull ut samtidig.

Det hører imidlertid fortiden til. For hvis det er opp til verdens teknologiprodusenter, skal solbriller i dag ha mange flere funksjoner.

Facebook lanserte i hvert fall Ray-Ban Stories i forrige uke, som er solbriller tilkoblet Internett. 

Facebooks nye solbriller kan derfor ikke bare beskytte synet ditt og forbedre looken din. De kan også fotografere, ta telefonsamtaler og spille av lyd.

LES OGSÅ: Googles app sjekker huden din for sykdommer

Ray-Ban Stories smarte solbriller fra Facebook
Ray-Ban Stories

Det er den klassiske Ray-Ban-modellen Wayfarer, som de nye Ray-Ban Stories er designet ut fra. Det er bare lagt til spennende detaljer, som f.eks. kameraet, som du kan se her.

© Facebook

Ta bilder med Ray-Ban Stories

Facebook har lansert den smarte solbrillen i samarbeid med solbrillegiganten Ray-Ban. 

Brillene ser ved første øyekast ut som en mer klumpete versjon av Ray-Bans Wayfarer-solbriller, men det skjuler seg mye mer i dem.

Ray-Ban Stories kan først og fremst ta bilder og spille inn korte videoer ved hjelp av to 5 megapikslers kameraer i hjørnet av hvert brilleglass.

Videoene og bildene kan deretter deles på plattformer som Messenger, WhatsApp, Twitter, Snapchat, Instagram og TikTok via den tilknyttede appen Facebook View, som kan lastes ned til både iPhone og Android.

Du kan se Facebooks grunnlegger, Mark Zuckerberg, presentere solbrillene i videoen nedenfor:

Bruk solbrillene som telefon

I tillegg til kamera er Facebooks Ray-Ban Stories utstyrt med innebygde høyttalere på innsiden av rammen, slik at du også kan bruke dem som Bluetooth-hodetelefoner.

Ved hjelp av tre mikrofoner kan du dessuten bruke solbrillene til å snakke i telefonen. Kombinert med det innebygde videokameraet kan du også foreta videosamtaler med Ray-Ban-solbrillene.

Ray-Ban Stories fås i 20 forskjellige varianter, men hvis du vil kjøpe dem nå, må du handle i utenlandske butikker. 

Inntil videre kan brillene bare kjøpes i Australia, Canada, England, Irland, Italia og USA til en veiledende pris på ca. 299 dollar.

LES OGSÅ: Treningsarmbåndet hjelper mot stress

Ray-Ban Stories smarte solbriller fra Facebook
Ray-Ban Stories

Facebooks nye, smarte solbriller kan både ta bilder og dele dem på dine sosiale medier – uten at du trenger å plukke opp telefonen fra lommen. Og så har de en klassisk Ray-Ban-design. 

Kanskje du er interessert i...