Messenger Kids

Snart kan barn kommunisere med venner i barneversjonen av Facebook Messenger. 

Snart kan barn kommunisere med venner i barneversjonen av
© Facebook

Snart kommer Facebook Messenger Kids for barn

Facebooks Messenger-app har allerede over en milliard brukere. Nå har det sosiale mediet utviklet en versjon av appen for barn under 13 år.

5. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Barn under 13 år har ikke hatt tilgang til Facebook Messenger-appen fordi det krever en Facebook-konto. Snart blir dette endret.. 

Facebook har nemlig utviklet Messenger Kids, en app som henvender seg til barn som er for unge til å bruke den vanlige Messenger-appen.

Messenger Kids er tilpasset barn og krever ikke at brukeren har en Facebook-konto. I stedet oppretter foreldrene en konto for barnet via sin egen. 

Foreldrene har oversikt 

Etter at det er gjort kan barnet kun sende meldinger til mottakere som foreldrene har godkjent, for eksempel familie og venner.

Når barnet er i kontakt med personer som er godtatt, kan de skive og ringe til dem selv om vedkommende bruker den vanlige Messenger-appen. 

Messenger-brukere som ikke er godkjent av foreldrene, kan verken se eller kontakte barnet på Messenger.

> Les mer om Facebook her

Messenger Kids er et trygt sted

Facebook har jobbet for å gjøre Messenger Kids så trygg som mulig. Barna kan selv blokkere og rapportere brukere de ikke vil ha kontakt med, selv om foreldrene har godkjent kontaktene. 

Samtaler på appen kan ikke slettes, men foreldrene kan ikke se dem fra sine apper. Derimot foreslår Facebook at foreldrene ber barna om å få se meldingene, hvis det er noe de er bekymret for.

Den nye appen er gratis, og den er fri for annonser, N noe Facebook jobber for å få til også i den vanlige Messenger-appen. 

Messenger Kids er nå tilgjengelig til alle Apple-produkter i USA. Facebook har planer om å lansere appen for Android senere denne måneden. Resten av verden må vente litt til.

Les mer om appen her.

Sjekk de 100 beste appene til smarttelefonen her.

Kanskje du er interessert i...