Googlenu

Finn deg selv på Google

Google er i ferd med å lansere en ny stemmebasert søkefunksjon, hvor du for eksempel kan søke etter middagsavtaler og feriebilder.

19. august 2013

Du trenger verken tastatur eller mus for å bruke Googles nye søkefunksjon for Google-kontoer. Søkene er i stedet stemmestyrt og gir deg muligheten til å finne avtaler, epost og dokumenter i Google-profilen din.

Søkefunksjonen blir i første omgang lansert på engelsk. Så hvis du lurer på om du har avtalt å gå på kino i helga, må du spørre telefonen eller brettet ditt "What are my plans for this weekend?" Hvis du ikke er så god til å snakke engelsk, kan du også skrive spørsmålet i søkefeltet som et helt vanlig Google-søk.

Ifølge Google kan den nye søkefunksjonen også dukke ned i epostmeldingene dine og finne små detaljer som et flightnummer. I tillegg kan du søke etter bilder på en Google+-konto -- for eksempel for å finne bilder fra en ferie i Thailand sommeren 2009.

Funksjonen kan lastes ned til smarttelefoner og brett med både Android og iOS. Det er foreløpig usikkert om søkefunksjonen kommer på norsk.

Kanskje du er interessert i...