Unfaithfull

Fortsatt utrygt å være utro

Brukere av den hackede utroskapsportalen Ashley Madison utsettes i økende grad for pengeutpressing – og det blir verre i 2016, ifølge sikkerhetsekspert.

20. desember 2015
AshleyMadison

Datingsiden Ashley Madison har spesialisert seg på å opprette kontakt mellom personer som har lyst på et sidesprang, og da siden ble hacket i juli, la hackerne ut informasjon om de fleste brukerne på nettet. Nå ser det ut til at andre benytter opplysningene til å presse penger av brukerne.

Sikkerhetseksperten Graham Cluley uttaler til BBC at han stadig oftere blir kontaktet av folk som har har fått epost der avsenderen truer med å avsløre medlemskapet hos datingsiden, for offerets nærmeste – hvis de ikke betaler. I enkelte tilfeller er det snakk om opptil 35 000 kroner.

Graham Cluley tror ikke at det er de opprinnelige hackerne som står bak utpressingen, men derimot opportunister som har fått tak i den følsomme informasjonen. Cluley forventer at vi får se mer utpressing av denne typen i løpet av 2016 og anbefaler at folk ikke betaler, men i stedet kontakter politiet.

Kanskje du er interessert i...