2_emagasin_komno_052015

Gjør PDF-samlingen smart og levende på nettet

PDF-filer får en ekstra piff hvis du presenterer dem med internettjenesten Calameo. Her kan folk bla gjennom sidene, som om de hadde en ekte bok i hendene.

16. mars 2015

Nettjenesten Calameo har en artig funksjon: å gjøre PDF-filer spesielt flotte. Hos Calameo kan du legge PDF-er ut på nettet, så andre kan lese dem. Det er ikke noe veldig spesielt med det i utgangspunktet, men det er det til gjengjeld ved den forvandlingen filene gjennomgår samtidig: De blir nemlig gjort om sånn at leserne kan bla i dem som man blar i en bok. Du kan gi PDF-ene flotte bakgrunner, og du styrer selv i stor grad hvordan de skal bli presentert.

Hvis du har en bunke PDF-er som du gjerne vil spre ut til andre, er Calameo det riktige stedet. Der oppretter du en konto, og så kan du legge til filene dine etter hvert. Til slutt har du fått en stor samling av PDF-er som du har tilgang til fra hver deres lenke. Dette gjør at du kan dele dem med alle du vil.

Calameo er derfor spesielt nyttig hvis du for eksempel er redaktør for et foreningsblad. Da kan du kjapt lage et digitalt arkiv av klubbladet, og til og med et som er visuelt flott. Det er dessuten enkelt å dele med de andre medlemmene. Du kan til og med følge med på hvilke utgaver av bladet som blir oftest lest.

I artikkelen forutsetter vi at du har PDF-ene liggende klare. Ellers er det ikke noe problem å konvertere Word-filer og lignende til PDF-filer. I boksen til høyre kan du lese hvordan du gjør den jobben både enkelt og raskt.

Kanskje du er interessert i...