Wikipedia Nøgle

Wikipedia krypteres

Det nettbaserte oppslagsverket Wikipedia byttet i fjor sommer til den krypterte internettprotokollen https. Protokollen sikrer at ingen kan følge med på hva du leser om på hjemmesiden.

16. juni 2015

For å verne om brukernes rett til privatliv byttet i fjor sommer det digitale oppslagsverket Wikipedia fra den tradisjonelle http-protokollen til den sikrere https.

Hva er https? Https benyttes i dag blant annet av låneinstitusjoner og andre hjemmesider som behandler følsom informasjon. Teknologien krypterer data du sender og krever et sikkerhetssertifikat av hjemmesiden du besøker.

Registrerte brukere av Wikipedia har lenge kunnet bruke hjemmesiden via https, med fra og med sommeren 2015 kunne alle brukere lese artikler i oppslagsverket uten å bekymre seg om at noen følger med på hva de driver med.

Som vanlig bruker behøver du ikke å foreta deg noe ekstra for å bruke en hjemmeside med https, da de fleste nettlesere er i stand til å håndtere teknologien automatisk

Wikipedia jobbet lenge med krypteringen Wikipedia opplyser at de jobbet med å bytte til den sikrere protokollen i perioden 2011–2015.

Les også > Slik lekket Panama-papirene

Kanskje du er interessert i...