Yahoo

Yahoo! – storhet og fall

Yahoo var sin tids Google på slutten av 90-tallet – de var konger av internett. I glansdagene var firmaet verdt 125 milliarder dollar. Men alt gikk galt. It-boblen sprakk. Yahoo overlevde, men har siden hatt store problemer med å finne fotfeste i markedet igjen. Manglende visjoner, stor gjennomtrekk av direktører, misfornøyde investorer og – vil noen påstå – uheldige disposisjoner på feil tidspunkter, var blant årsakene til mastodontens fall.Takket nei til å kjøpe Google

11. august 2016 av Emil Maischnack Jensen

Yahoo var sin tids Google på slutten av 90-tallet – de var konger av internett. I glansdagene var firmaet verdt 125 milliarder dollar. Men alt gikk galt.

It-boblen sprakk. Yahoo overlevde, men har siden hatt store problemer med å finne fotfeste i markedet igjen. Manglende visjoner, stor gjennomtrekk av direktører, misfornøyde investorer og – vil noen påstå – uheldige disposisjoner på feil tidspunkter, var blant årsakene til mastodontens fall.

Takket nei til å kjøpe Google

Yahoo fikk i sin tid tilbud om å kjøpe lillebror Google – da de ennå ikke var børsnotert – for en billig penge, men avslo. Lillebror fikk snart voksesmerter. For ikke lenge siden ble Yahoo solgt til den amerikanske telegiganten Verizon. Prisen var bare litt mer enn hva Google i sin tid kostet – 4,8 milliarder dollar.

Vi har tatt en titt på Yahoos storhet og fall. I tidslinjen under kan du følge de skjellsettende øyeblikkene.

Kanskje du er interessert i...