Lies

Løgn og gode historier på Wikipedia

Det brukerredigerte oppslagsverket Wikipedia har sine svakheter. Det illustreres ikke minst av følgende løgnhistorier, som fikk stå uimotsagt i årevis.

10. mars 2016

Alle kan opprette og redigere artikler på Wikipedia, og noen ganger blir fristelsen for stor til ikke å ødelegge en god historie med fakta. Noen har et avslappet forhold til virkeligheten og dikter relativt fritt. Resultatet er en lang rekke fiktive oppslag på Wikipedia. Her presenterer vi noen av drøyeste, men oppfordrer selvsagt først til at ikke du også bidrar med fri fantasi på Wikipedia. Til slikt finnes det andre fora som egner seg bedre.

Vær klar over at historiene vi presenterer her ikke lenger er å finne på Wikipedia. De ble naturligvis slettet da det kom for en dag at de ikke tålte nærmere ettersyn.

The Doogs Dette (fiktive) britiske rockbandet var store på 60-tallet og skulle etter sigende ha spilt inn musikk som kun var akkompagnert av bjeffing. Det kunne man lese om på Wikipedia fra 2005 til 2015.

Snappy & Friends Denne animerte serien hadde Kelloggs-hanen og andre dyr fra esker med frokostblanding som hovedpersoner (fra 2005–2014).

Parfact Et hemmelig språk som skal ha blitt brukt blant ungdom i Worcestershire, England (fra 2006–2009).

The Rock Gang Et svensk rockband fra 80-tallet som brukte en støvsuger som saksofon. (fra 2011–2015).

Wikipedia har selv satt sammen en lengre liste over populære løgnhistorier på nettjenesten. Listen finner du her.

Kanskje du er interessert i...