Skype - enkelt å prate med familien

Med Skype holder dere kontakten

Med videofunksjonen kan man inkludere mange i samtalen – samtidig som man ser hverandre. Komputer for alles testredaktør bruker Skype til å holde kontakt med hele familien.

9. oktober 2017

Skype ble stiftet i 2003 av dansken Janus Friis og svensken Niklas Zennström. Tjenesten vokste raskt og er nå verdens mest utbredte metode for å snakke sammen på nettet. 

Skype kan brukes med mange forskjellige operativsystemer på både pc, nett­brett og smarttelefon. I 2011 ble Skype kjøpt av Microsoft for 8,5 milliarder dollar (cirka 73 milliarder kroner), og i dag har tjenesten over 300 millioner brukere.

Dette kan Skype også

Nettprat

  • Du kan skrive meldinger til andre i stedet for å snakke.

Telefonsamtaler

  • Du kan også ringe til helt vanlige telefoner mot betaling.

Videokonferanse

  • Flere enheter kan kobles til samtalen, slik at dere kan ha møte. 

Du trenger:

Utstyret består av en høyttaler, nett­kamera og en mikrofon. Hvis du har en stasjonær pc, kan du kjøpe det som ekstrautstyr, mens de fles­te bærbare maskiner, nettbrett og smart­telefoner er klare til videosamtaler ved hjelp av det innebygde utstyret. 

I tillegg må du ha en god og stabil nettforbindelse: Skype anbefaler 300 kilobit/sekund. Til et videoanrop i HD-kvalitet trenger du en hastighet på over 1,5 megabit/sekund. Programmet tilpasser automatisk bilde- og lyd­kvaliteten etter tilgjengelig båndbredde.

> Last ned Skype

Les mer i Fordelssonen 

Med tre små barn som bor flere flere hundre kilometer fra besteforeldrene, er vår testeredaktør en ivrig bruker av videofunksjonen i Skype. I Fordelssonen forteller han om hvordan han bruker Skype til å føre videosamtaler med hele familien.

Kanskje du er interessert i...