Microsoft Edge browser

Microsoft arbeider akkurat nå med en ny versjon av nettleseren Edge, som får en grundig overhaling.

© Microsoft

Nå kan du prøve den nye Windows Edge

Senere i år kommer en helt ny versjon av Windows-nettleseren Edge, men du kan prøve den allerede nå.

26. juni 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Hittil har ikke Windows-nettleseren Edge blitt noen suksess. Det vil Microsoft, som jo står bak både operativsystem og nettleser, å gjøre noe med denne høsten. Da kommer nemlig en helt ny versjon av Edge-leseren.

Den nye nettleseren er basert på Chromium, på samme måte som Google Chrome, som i dag er verdens mest brukte. 

Det betyr at du også får en rekke av de samme verktøyene som du finner i Chrome – blant annet de nyttige tilleggsprogrammene som gir flere funksjoner.

> Les også: Hva er Chromium?

Prøv den nye Edge i dag

Alt dette og mer til kan du få en forsmak på ved å prøvekjøre den nye Edge-versjonen. Du kan laste den ned her, der du klikker på det blå feltet merket Download Dev Channel.

Det er imidlertid viktig å være klar over at det foreløpig er snakk om en testversjon av den nye Edge-leseren. 

Du har med andre ord ingen garanti for at den endelige versjonen vil være lik den du kan prøve nå – men det meste vil være på plass.

Slik virker den nye Edge akkurat nå

Overflaten på den nye nettleseren ligner mye på den Edge du kjenner fra før.

Både søkefelt, faner og verktøylinjer er uendret, men forskjellene blir tydelige så snart du klikker på de tre prikkene i øverste høyre hjørne for å åpne innstillingene.

Da ser du en meny som med ikoner og punkter minner mye om Google Chrome. Når du går dypere ned i innstillingene, ser du at det blant annet er mulig å laste ned utvidelser.

Det beste fra Windows 10

Det er nettopp under innstillingene du vil oppdage en av de store forbedringene – og et område der Microsoft Edge skiller seg klart fra Google Chrome. 

Her er nemlig innstillingene arrangert i lettfattelige punkter på venstre side – akkurat som du kjenner det fra innstillingsmenyen i Windows 10.

Hvis du vil se nærmere på nyhetene, kan du altså laste ned nettleseren til Windows 7, 8 og 10 ved å følge denne koblingen, der du klikker på det blå feltet Download Dev Channel.

Kanskje du er interessert i...