Firefox vinner terreng

Nettleseren Firefox haler innpå Internet Explorer på verdensplan. I Norge utgjør antallet av Firefox-brukere imidlertid bare en liten andel.

31. januar 2008

Mozilla Firefox fortsatte framgangen mot dominansen av Microsoft Internet Explorer blant verdens internettbrukere i 2007. Microsofts nettleser blir imidlertid brukt av mer enn 66 prosent over hele verden. Antallet av hjemmesider som blir besøkt med Firefox utgjør 28 prosent, opplyser det amerikanske magasinet Wired på en av sine blogger. I Norge og Danmark er det imidlertid bare 19,7 og 18 prosent som bruker Firefox.

Tallene stammer fra et fransk analyseselskap som konkluderer med at andelen at nettsurfere som bruker Firefox steg med mange prosent i noen land i løpet av 2007. I Finland er nettsurferne begeistret for den gratis nettleseren - hele 45 prosent av finnene foretrekker å gå på nettet med Firefox.

Firefox er populær i mange østeuropeiske land. Firefox blir f.eks. brukt av mer enn 40 prosent i både Polen, Slovenia og Ungarn. Populariteten i små land skyldes formodentlig at Firefox er et såkalt open-soruce-projekt, som blannt annet betyr at nye versjoner av nettleseren raskt kan oversettes til diverse språk av entusiastiske brukere. Den norske nettleseren Opera har en markedsandel på godt og vel tre prosent.

Kanskje du er interessert i...