IE9

Google sperrer for Internet Explorer

Etter en ny oppdatering av Internet Explorer får en stor andel ikke lenger brukerstøtte til Googles tjenester.

18. november 2013

Da Microsoft i oktober lanserte en stor oppdatering til Windows 8, kom den 11. versjonen av nettleseren Internet Explorer samen med den. Denne nye oppdateringen skaper nå problemer for alle som fremdeles bruker den 9. versjonen av Internet Explorer. De kan ikke lenger få brukerstøtte til Googles mange tjenester, for søkegiganten støtter bare de to til enhver tid nyeste versjonene av Microsofts nettleser, og det er nå 10 og 11.

Du vil fremdeles kunne logge deg på Googles tjenester selv om du bruker Internet Explorer 9, men det vil ikke være noen hjelp å få hos Google hvis du for eksempel skulle få problemer med Gmail-kontoen din. I tillegg vil konsernet slutte å teste nye funksjoner på de eldre Microsoft-nettleserne, så det fins ingen garanti for at du vil ha tilgang til dem i framtiden.

I fjor mistet de som fremdeles bruker Internet Explorer 8 også muligheten for å få brukerstøtte fra Google idet Internet Explorer 10 kom ut. Ifølge nettsiden Netmarketshare.com har dermed 35 prosent av verdens nettsurfere mistet den muligheten. Men siden maskinparken byttes raskere ut i Norge og derfor er nyere enn i mange andre deler av verden, er det rimelig å anta at situasjonen ikke er like dyster her. Likevel vil det nok påvirke en god del.

Hvis du er usikker på hvilken versjon av nettleseren du bruker, kan du klikke på tannhjulet i øverste høyre hjørne av hovedvinduet og velge "Om Internet Explorer" i menyen. Da får du fram et vindu der versjonsnummeret blir vist med store tegn.

Hvis du bruker Windows Vista eller XP, slipper du å foreta denne manøveren. Internet Explorer 10 fungerer bare i Windows 7, 8 og 8.1. I så fall bør du heller bytte til for eksempel norske Opera, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Hvis du har Windows 7 eller nyere, kan du oppdatere til versjon 10 ved å følge denne lenken. Bla ned til norsk og velg riktig versjon til høyre på siden.

Kanskje du er interessert i...