End of Microsoft Edge Chromium

Microsoft har planer om at erstatte nettleseren Edge, som bare er litt over tre år gammel.

Microsoft gir opp nettleseren Edge

Om et halv år kan Edge, den innbygde nettleseren til Windows 10, være historie. Microsoft har nemlig planer om å erstatte den med en ny nettleser basert på Chromium.

5. desember 2018

Microsoft har konkrete planer om å droppe nettleseren Edge.

Det skriver siden Windows Central, etter å ha snakket med anonyme kilder hos Microsoft.

Microsoft Edge så dagens lys i oktober 2015, da den ble lansert sammen med den første utgaven av Windows 10. Edge ligger allerede i Windows, noe som har skaffet nettleseren en viss popularitet, men den har aldri vært i nærheten av å vippe Google Chorome ned fra tronen som den mest populære nettleseren.

Ny Chromium-basert nettleser til Windows 10

I Windows 10 skal Microsoft Edge visst nok erstattes med en nettleser basert på Chromium. Den er basert på åpen kildekode som allerede brukes i Opera og flere andre mindre nettlesere.

Blir dette en realitet, har Microsoft tapt nettlesermarkedet mot Chrome. Tapet blir ikke mindre ydmykende av at Chromium er et Google-selskap.

Til nå vet vi ingenting om nettleserens utseende eller funksjonalitet. Ifølge Windows Central vil den nye nettleseren dukke opp allerede i løpet av første halvår 2019.

Lær mer i vår debattforum

I Komputer for alles Spør oss-forum kan du lese datarelaterte spørsmål fra leserne og se svarene fra våre egne dyktige fagfolk.

Hvis du abonnerer på bladet, kan du logge deg inn døgnet rundt og stille spørsmål, kanskje finner du også andre leseres erfaringer med tilsvarende problemer. 

Akkurat nå kan du prøve en utgave av Komputer for alle og få tilgang til både Spør Oss-forumet og Fordelssonen med over 300 sikre programmer for kun kroner 29,-.
Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...