KOM_NO_171741-NR09_C_Netvaerk_Web

De beste tipsene for en stabil trådløs internettforbindelse

Få maksimalt utbytte av det trådløse nettverket med disse 3 gode tipsene

2. juni 2016

Gi ruteren en gjennomgang når det trådløse nettet virker tregt. Ruteren er nemlig den delen av utstyret som avgjør hvor mye du får ut av abonnementet.

I den forbindelse har vi samlet tre gode tips:

Ring nettleverandøren

Sjekk den siste fakturaen for internettabonnementet. Du har gode muligheter for å få en splitter ny ruter hvis det er for eksempel Get, Telenor eller en av de andre store som leverer tjenesten.

Bruk 2,4 og 5 GHz

Nye rutere overfører signaler på to frekvenser, nemlig 2,4 og 5 GHz. Den ene frekvensen er ikke raskere enn den andre, men de supplerer hverandre og gir en bedre trådløs tilkobling enn hvis du bare bruker den ene.

2,4 GHz har størst rekkevidde, men også færre kanaler som flere enheter slåss om å bruke.

Det er færre enheter som støtter 5 GHz-frekvensen, og dette båndet har også flere enn tyve kanaler – det gir i seg selv en mer stabil tilkobling.

Optimal plassering av ruteren * Plasseringen av ruteren er helt avgjørende hvis du vil ha en stabil og god trådløs tilkobling. * Den optimale plasseringen er mest mulig sentralt i boligen. Ruteren må ikke være omgitt av for mye metall, og den skal helst stå fritt, slik at minst mulig står i veien for signalet. * Ruteren skal plasseres høyt, ettersom radiobølger sprer seg nedover og til siden. Rett også antennene inn mot de enhetene du bruker for å sikre et kraftig signal.

Kanskje du er interessert i...