KOM_NO_170894-NR18_L_Perfekt-netvaerk_Web

Et perfekt hjemmenettverk

Du har et nettverk. Kanskje det bare består av en pc og en ruter med internettforbindelse, men det er der. Med denne artikkelen får du mer ut av utstyret du har – mer fart, bedre stabilitet eller bare muligheten til å koble til flere enheter.

9. desember 2013

Hvis du har en internettforbindelse, så har du nesten helt sikkert også en ruter, en switch, et modem og et tilgangspunkt. Vanligvis er alt i én boks. Men dette hjemmenettverket har mange andre muligheter, og du utnytter dem neppe fullt ut.

I denne artikkelen hjelper vi deg med å få mest mulig ut av et eksisterende hjemmenettverk ved å koble til mer enn én pc, vi hjelper deg med å unngå ustabile forbindelser, og vi ser på alt det andre i huset som også kan kobles til internett.

Hvis du har nye enheter (for eksempel fjernsyn, smartmobil og nettbrett) som du gjerne vil koble på nettverket, trenger du ikke storme ut og kjøpe nytt og bedre utstyr etter å ha lest denne artikkelen, hvis da ikke nettverket ditt er eldgammelt. Du må bare utnytte det du har på en bedre måte.

De aller fleste som er over 40 år, kom først på internett med én enkelt datamaskin som ble koblet opp med et telefonmodem. Det sperret hele telefonlinjen, så ingen kunne ringe når noen brukte det. Nå har en familie ofte flere pc-er, nettbrett, mobiler, tv-er, radioer og enda noen dingser til som man kanskje ikke kunne ventet å se på nett, som for eksempel badevekter og kjøleskap. Selv om det nok er de færreste hjemmene som har alt dette på nettet, er det ikke uvanlig at flere og flere elektroniske dingser gjerne vil ha tilgang til nettet. Det gjør at de fleste har et blandet nettverk som både bruker trådløs og kablet teknologi, pluss kanskje homeplugs på strømnettet.

Etter at du har lest denne artikkelen, får du forhåpentligvis samkjørt alt dette, så det fungerer enda bedre.

Kanskje du er interessert i...