KOM_170863-NR16_C_Stortest_AC-Routere_Web

Få et raskere nett med den nye 802.11ac-standarden

Med den nye nettverksstandarden 802.11ac får du et raskere trådløst nett enn noensinne. Vi har testet seks toppmoderne rutere.

23. oktober 2013

Hvis du ikke er fornøyd med hastigheten og rekkevidden på det trådløse nettverket ditt, bør du vurdere å investere i en ny ruter som støtter den splitter nye standarden 802.11ac. Denne standarden, som avløser forgjengeren n-nettverk, gir deg nemlig mye bedre rekkevidde - også mellom forskjellige etasjer - og hastigheten er raskere enn noensinne.

Den raskeste ruteren i den store testen vår byr på en overføringshastighet på hele 339 Mbit i sekundet - til sammenlikning var den høyeste n-hastigheten i testen vår bare 133 Mbit i sekundet, altså under halvparten. Med de nye rekordhastighetene kan du strømme video i full HD til tv-skjermen, overføre filer mellom pc-er på hjemmenettverket og ha kapasitet til å koble mange forskjellige enheter på nettverket. En annen stor fordel ved ac-ruterne er bedre rekkevidde. Det betyr at du kan få en mer stabil forbindelse når du for eksempel sitter i hagen med pc-en eller prøver å sette opp et overvåkingskamera i garasjen.

I denne testen har vi imidlertid også lagt vekt på brukervennlighet, for det hjelper ikke med alle slags imponerende funksjoner hvis systemet er så komplisert at det nesten er umulig å bruke det. Testvinneren vår har et menysystem som er designet som Skrivebordet i Windows. Det er lett å finne ut av funksjonene, og du kan lage enkle snarveier til de funksjonene som du bruker mest.

I testen under kan du se hvilken ruter som stakk av med seieren.

Kanskje du er interessert i...