KOM_NO_171220-NR17_JJ_SUVERAENT_OVERBLIK_Web

Få rask oversikt over nettverket

Uansett om nettverket ditt er trådløst eller bruker kabler, kan det fort oppstå situasjoner hvor du trenger å vite mer om det. Her får du et program som gir deg svarene du trenger – og hvis du vil vite mer, har programmet flere smarte funksjoner.

19. november 2014

Over 96 prosent av alle mellom 9 og 79 år har tilgang til internett her i Norge. Selv de som bare har én datamaskin koblet til en ruter som står for kontakten med nettet, har faktisk et hjemmenettverk. Og nettverk fører ofte til spørsmål som kan være vanskelige å svare på. Det kan være en artikkel i bladet som sier at du bør se på ruterens innstillinger, og da kan det stå “skriv inn adressen til ruteren i adresselinja på nettleseren du bruker”. Hva er egentlig denne adressen til ruteren?

Adressen består av en tallrekke som du finner i bruksanvisningen. Men hvis du ikke har den lenger, kan det være vrient å finne den riktige. Her viser vi hvordan du med gratisprogrammet Advanced IP Scanner kan klikke på én knapp og få svaret på et blunk. Det er lett og snedig.

Samtidig har de fleste av oss nå fått mer komplekse hjemmenettverk. Én eller flere pc-er, kanskje en nettverksskriver og i tillegg en hel haug med mobile enheter, som for eksempel smartmobiler og nettbrett. Noen av dem har egne nettverksdisker, og det er etter hvert blitt vanlig at moderne hjemmeelektronikk, som forsterkere og tv-er, også bruker nettet.

Som regel kan du finne svarene på den enheten det er snakk om. Men hvis du for eksempel ikke får forbindelse med skriveren din, kan Advanced IP Scanner hjelpe deg med å finne ut noe som med skriverens brukergrensesnitt ville krevd en hel rekke tastetrykk og roting i diverse menyer. Noen litt mer avanserte funksjoner lar deg til og med fjernstyre enheter på nettverket og for eksempel slå av en pc uten at du må gå dit den er.

Kanskje du er interessert i...