Stortest_komno_072014

Her er den beste nettleseren

En nettleser gir deg tilgang til internett fra datamaskinen din. Den skal både være sikker og rask, og den må fungere uten problemer med alle nettsider, så tekst, bilder og video blir vist riktig.

9. mai 2014

Nettsider blir stadig mer komplekse, og da blir det avgjørende for opplevelsen din på nettet å ha valgt en god nettleser. Elementer som tekst, bilder, videoer skal vises riktig. Sikkerheten må være god, og nettleseren bør være så enkel i bruk at du nesten slipper å tenke på den.Her i testen vår har vi sett på åtte nettlesere til Windows, sånn at du kan få den som passer best til den måten du bruker nettet på.

En nettleser er i bunn og grunn et lite stykke verktøy som hjelper deg med å vise innholdet på de forskjellige nettsidene. Lenker lar deg klikke deg videre til andre sider og laste ned filer. Du kan til og med bruke en nettleser for å endre innstillingene på ruteren din. Hvis du er mye på nettet, er en rask og sikker nettleser det beste hjelpemiddelet ditt.

“Renderingsmotoren” er det helt avgjørende for opplevelsen. Dette faguttrykket betegner den delen av programmet som oversetter programkoden fra nettsidene så den blir lesbar.

Kanskje du er interessert i...