Netgear Orbi gir bedre rekkevidde på det trådløse nettverket.
Netgear Orbi

Netgear Orbi gir bedre rekkevidde på det trådløse nettverket.

© Netgear

Mesh-nettverk: Slik får du bedre rekkevidde på det trådløse nettverket

Den sikreste måten å få WiFi i hele huset på, er å bruke et mesh-nettverk. Her ser du hva du trenger å kjøpe.

7. februar 2018 av Morten Skeldal Østergaard

Har du områder i huset som det trådløse nettverket ikke dekker? Eller er hastigheten lav når du befinner deg et stykke unna ruteren? 

Dette er WiFi-problemer et mesh-nettverk kan løse.

Hva er mesh-nettverk?

Et mesh-nettverk bygges opp av to eller flere sentrale enheter. Det er altså ikke én ruter som dirigerer all trafikken i huset. I stedet oppretter hver mesh-enhet sitt eget nettverk, og dermed kan to enheter dekke et forholdsvis stort hus. 

Har du behov for enda større rekkevidde, kobler du bare på en tredje enhet. Dette skal i prinsippet sørge for at det trådløse signalet er like kraftig i de mest bortgjemte krokene som ved den første mesh-enheten.

> Hold deg oppdatert om det nyeste innen nettverk her


Hva er det beste mesh-nettverket?

Utvalget av produkter til mesh-nettverk øker konstant. Produkter som Google WiFi har vært med på å gjøre mesh-nettverk populære.

Den beste mesh-løsningen vi har testet, er Netgear Orbi. Hvis du kjøper et startsett med to Orbi-enheter, er du på god vei til trådløs dekning av hele huset og trolig hagen også.

Les vår test av Netgear Orbi i Testsonen.

> Akkurat nå kan du få to nummer av Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...