folk er på WiFi
© Shutterstock

Undersøkelse viser at 95 prosent av de spurte kunne ikke klare seg en uke uten WiFi

De fleste av oss gir heller avkall på andre hverdagsgleder enn WiFi. Likevel er det fortsatt mange som har et ustabilt hjemmenettverk.

12. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Hva klarer du deg best uten hvis du måtte unnvære alkohol, is, sjokolade eller WiFi i en uke? Ifølge en ny undersøkelse fra nettverksprodusenten D-Link kan 27 prosent fint unnvære alkohol og 15 prosent is og sjokolade. Derimot svarer bare 5 prosent av folk i de nordiske landene at de klarer seg uten WiFi.

I den samme undersøkelsen fremgår det likevel at over en femdel av europeerne opplever at det trådløse hjemmenettverket faller ut, og for de fleste skjer det flere enn tre ganger i uken. Det ser altså ikke lyst ut for de 95 prosentene som svært nødig vil klare seg uten WiFi.

Les også: 5 tips til et raskere nettverk

Hvordan løser vi WiFi-problemene?

Når vi får problemer med det trådløse nettet, bruker rundt halvparten det velprøvde trikset med å slå ruteren av og på igjen. Elleve prosent av de spurte gjør ingenting, mens åtte prosent nøyer seg med å skrike i frustrasjon.

Ifølge undersøkelsen er det som regel i soverommet det er problemer med nettdekningen, ettersom det ofte er rommet som befinner seg lengst fra ruteren. D-Link anbefaler derfor at man investerer i en nettverksforsterker som kan hjelpe ruteren med å dekke hele hjemmet.

Alternativt kan du lese vår artikkel om hvordan du får best mulig WiFi-dekning her. 

Som abonnent på Komputer for Alle får du tilgang til Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer, slik at du alltid er oppdatert og sikret mot it-trusler

Kanskje du er interessert i...