search

Pass deg for bildesøk

Du er ekstra utsatt for svindlere når du søker etter bilder på nettet. Finn ut hvilken søkemotor som er mest utsatt og hva du kan gjøre for å sikre deg .

11. oktober 2012

Søkemotor-forgiftning vil si at kriminelle på nettet får en søkemotor til å legge sidene deres høyt opp på søkeresultatene. Det betyr at når du bruker søkemotoren, risikerer du å få noe mye verre enn et svar - for eksempel virus. Firmaet SophosLabs jobber med denne typen angrep, og ifølge dem er Microsofts søkemotor Bing hardest rammet.

Søkemotorer prioriterer blant annet resultater basert på popularitet, noe som betyr at populære sider og bilder kommer høyere opp på resultatene. Kriminelle kan presse sidene og bildene sine opp i søkeresultatene ved hjelp av dataprogrammer som videresender falske søk til sidene deres. En taktikk som ofte fungerer så bra at de kan komme inn på første side av søkeresultatene.

Ifølge SophosLabs rammer nesten 65 prosent av angrepene Bing, mens Google står for drøyt 30 prosent. De siste fem prosentene rammer mindre søkemotorer. Tallene fra SophosLabs tal viser også at det ikke er tekstsøk som er det farligste. Hele 92 prosent av angrepene var nemlig forsøk på å presse bilder høyere opp på søkeresultatene. De kriminelle fokuserer på bilderesultater fordi leverandørene er flinkere til å identifisere farlige nettsider enn bilder. Bildene fungerer også bedre fordi det kan være vanskeligere å avgjøre om det er noe mistenkelig.

Derfor råder vi deg til å holde deg unna Bing for øyeblikket - og la være å bruke bildesøk.

Sørg også for at du alltid har en oppdatert sikkerhetspakke på pc-en.

Kanskje du er interessert i...