PewDiePie og den omstridte videoen

En av de omstridte videoene hvor Felix Kjellberg har betalt to indiske menn for å vifte med et skilt med budskapet ”Death to all jews”.

© YouTube

Verdens største YouTube-stjerne i motvind

PewDiePie spøkte med jødehat og nazisme i videoer som ble sett av millioner.

16. februar 2017 av Mikkel Jacobsen

Den svenske YouTube-stjernen svensken Felix Kjellberg – bedre kjent som PewDiePie – har fått store problemer etter at han spøkte om jødehat og nazismeni flere videoer. Videoene har fått Disney og YouTube til å trekke en stor det av støtten til hans svært populære YouTube-kanal.

I begynnelsen av denne uken brakte avisen Wall Street Journal  minst ni forskjellige videoer hvor Kjellberg kommer med antisemittiske vitser og viste nazistisk materiale. Det siste eksempelet var en video hvor Kjellberg via tjenesten Fiverr leide to indiske menn til å danse og vifte med et skilt med budskapet ”Død over alle jøder”.

Les også Kotakus gjennomgang av saken.

Disney og YouTube trekker seg

Saken fikk raskt Disney, som hadde et partnerskap med YoyTube og PewDiePie-kanalen, til å trekke seg fra samarbeidet. YouTube har også degradert PewDiePie-kanalen fra den høyest betalte reklameavtalen og avlyst et allerede planlagt program med stjernen..

Felix Kjellberg har bedt om unnskyldning og forsikret om at han ikke mente tingene alvorlig.

Fremdeles populær

PewDiePie-kanalen har 53 millioner abonnenter og videoene hans har blitt sett mer enn 14 milliarder ganger. Det har gjort ham til en rik mann. Etter sigende tjener han over 15 millioner dollar i året på reklameinntektene. Hva han nå kommer til å tjene på videoene er uklart.

PewDiePie-kanalen er altså langt fra blakk, og tiden vil vise om saken kommer til å få mer enn økonomiske konsekvenser for Felix Kjellberg.     

Kanskje du er interessert i...