GoogleCardboard

Virtuell virkelighet på YouTube

Bli med helt inn i videoer på YouTube med virtual reality-brillen fra Google.

8. november 2015

2016 ser ut til å bli et viktig år for virtuell virkelighet, eller "virtual reality". Både HTC, Sony og Facebook lanserer nemlig hver sin VR-brille. Google har likevel kommet dem alle i forkjøpet med den billige Google Cardboard-brillen, som kan brukes til å se videoer i virtual reality på YouTube.

YouTube har lenge støttet 360-graders film, men muligheten for å se video som er optimalisert for Google Cardboard er altså ny. Videoer som kan ses med Cardboard, vil være markert med et eget ikon.

Google Cardboard er en kombinasjon av en Android-app og en pappeske som du legger telefonen i, slik at du kan se bilder og video som virtual reality. Opplevelsen med Google Cardboard er ikke like imponerende som de dyrere løsningene, men det er rimelig og god løsning hvis man vil se hva den mye omtalte virtuelle virkeligheten går ut på.

Man kan lage pappbrillen selv (søk etter "Google Cardboard" på YouTube), eller kjøpe den i en nettbutikk ved å søke etter "Google Carboard" på for eksempel Kelkoo.no.

Appen finner du i Google Marked ved å søke på "Google Cardboard".

Kanskje du er interessert i...