wififly

Bruk nettbrettet på hele flyturen

Det blir snart lov å bruke nettbrett og mobiler på amerikanske fly, og det kan spre seg til resten av verden.

10. november 2013

Til nå har du ikke fått lov til å finne fram nettbrettet før skiltet om sikkerhetsbeltene blir slått av. Og sånn er reglene fremdeles i hele verden, unntatt i USA, der luftfartsmyndighetene nå har gitt grønt lys for at lesebrett, nettbrett og smartmobiler kan være slått på fra du går inn i flyet og til du går ut av det igjen.

Delta Airlines har allerede ønsket regelendringene velkommen. Selskapet er det første har som søkt om tillatelse til å endre det interne reglementet. Hvis søknaden blir godkjent, kan passasjerene ha på de elektroniske dingsene på hele turen, men de må være i såkalt ”flymodus”, der de ikke sender eller tar imot mobilsignaler. Samtidig vil det forbli forbudt å bruke internettforbindelsen om bord så lenge flyet er under 10 000 fot.

De nye reglene gjelder foreløpig bare på amerikanske innenriksruter, men kan spre seg til andre land. Også de britiske myndighetene har opplyst at de studerer hvordan reglene kan overføres til de britiske flyselskapene.

I tillegg har Delta samarbeidsavtaler med både det franske Air France og det hollandske KLM. Dette kan gjøre at det etter hvert blir mulig å bruke nettbrettet fritt på europeiske ruter.

Kanskje du er interessert i...