Smidud_komno_122011

Spar på utskrifter og blekkpatroner

Kvitt deg med alle de dyre skriverpatronene. Slutt med alt papirkrøllet. La skogene bli der de er. Kort sagt: Lær deg å leve papirløst. Det er bedre, billigere – og mye enklere enn du tror.

11. juli 2012

Les mye mer om hvordan å spare penger på utskrifter og blekkpatroner i denne artikkelen

Skrivere er billige, men det går ikke lang tid før patronene som fulgte med blir tomme, og du ser hva det koster å mate skriveren med blekk. Selv om forfatteren av denne artikkelen har hatt mange år på at venne seg til denne harde virkeligheten, svir det likevel i lommeboka når man med jevne mellomrom må legge 500 kroner på bordet for et sett blekkpatroner som bare holder i en måned eller to. Du synes kanskje at det virker utopisk å droppe papiret. Men for eksempel hos Posten, som har båret papirbeskjeder for oss i over 300 år, er de svært klar over at det går den veien.

Mengden av brev er mer enn halvert i løpet av de siste 10 årene. De private kundene har for lengst gått over til epost og Facebook-meldinger, og nå følger det offisielle Norge etter i form av flere ulike nettsider hvor du kan kommunisere elektronisk med nær sagt enhver myndighet, samt kravet om elektroniske fakturaer for alle som handler med det offentlige.

Dropp ringpermen og bruk Digipost Det første skrittet mot et skriverfritt liv er å sørge for at de viktige dokumentene dine er sikret i elektronisk form når de ikke lenger finnes som papirversjoner. Posten i Norge har nå lansert en tjeneste som kan ta seg av dette for deg. De kaller det et nytt, nasjonalt postsystem, hvor du som privatperson kan motta, behandle og arkivere viktig post i en sikker og digital postkasse – for eksempel offentlige dokumenter.

Kanskje du er interessert i...