Data fra mobil, smartklokke og overvåkingskamera avslørte drap.
Avslørt!

Data fra mobil, smartklokke og overvåkningskamera felte greske Babis Anagnostopoulos for drapet på kona.

© Shutterstock

Elektronikken felte drapsmannen

Babis Anagnostopoulos trodde han hadde sluppet unna med drapet på kona, men så begynte spor fra husets elektroniske apparater å utpeke ham som den skyldige.

Våre elektroniske enheter holder hele tiden øye med hva vi gjør – både på godt og vondt. 

Mobilen kan avsløre hvor du har vært og når. Smartklokken din kan fortelle om helsen din på ulike tidspunkter, og nettleserhistorikken din avslører hvilke sider du har besøkt på nettet. 

Også dine sosiale medier vet hvor du har vært i løpet av dagen. 

I en oppsiktsvekkende drapssak fra Hellas var det altså elektronikken som felte drapsmannen.

> Les også: iPhone sporer deg overalt – se det hemmelige kartet

Nesten den perfekte forbrytelsen

Det virket som den perfekte forbrytelsen da den 32 år gamle greske helikopterpiloten Babis Anagnostopoulos fikk drapet på sin britiske kone, den 20 år gamle Caroline Crouch, til å se ut som et innbrudd med tragisk utfall.

I drøyt en måned etter det fatale «innbruddet» på Kreta den 11. mai 2021, trodde politiet og folk rundt ham på historien.

Politiet utlovet i tillegg en dusør på 300 000 euro for informasjon som kunne føre til pågripelse av gjerningsmennene.

Men så begynte det å dukke opp en rekke digitale spor, og disse undergravde sakte, men sikkert forklaringene til Babis Anagnostopoulos.

Babis Anagnostopoulos malte et idyllisk bilde av seg selv og familien på sosiale medier, men virkeligheten var langt fra rosenrød.

Babis Anagnostopoulos malte et idyllisk bilde av seg selv og familien på sosiale medier, men virkeligheten var langt fra rosenrød. 

© Instagram

Avslørt av data på mobil og smartklokke

Anagnostopoulos påsto at han hadde vært fastbundet under innbruddet, men aktivitetsdata fra mobilen hans viste at han faktisk hadde beveget seg rundt i huset.

Samtidig viste smartklokken til Caroline Crouch at hjertet hennes fortsatt slo på tidspunktet da ektemannen sa at hun allerede var død.

Etter nærmere undersøkelser fant politiet også ut at et SD-kort ble fjernet fra husets overvåkingskamera før det påståtte innbruddet fant sted.

> Les også: Hva kan jeg overvåke med overvåkingskameraet mitt?

Kona hadde bestilt hotell via telefon

Når det gjelder motivet, er det kommet frem at paret hadde hatt problemer i flere år frem til drapsdagen.

Nettleserdata fra telefonen til Caroline Crouch viste også at hun tidligere på drapskvelden hadde reservert et hotellrom for å forlate mannen sin.

Etter begravelsen av kona ba politiet den tilsynelatende knuste ektemannen om å bli med på politistasjonen, fordi de hadde funnet viktige spor. 

Da han fikk vite at sporene faktisk pekte mot ham, endte han med å tilstå etter et åtte timers langt avhør hos politiet.

> Les også: Har du kontroll på ditt digitale privatliv?

Kanskje du er interessert i...