romney

Google: Mitt Romney er helt feil

Det er helt feil å være Mitt Romney på nettet for tiden. Den amerikanske presidentkandidaten har blitt plassert i et uheldig Google-søk.

11. oktober 2012

Hvis du går inn på Google akkurat nå og gjør et bildesøk med ordene "completely wrong" (helt feil), får du et uventet resultat. Nesten alle bildene er nemlig av republikanernes presidentkandidat Mitt Romney.

Det er imidlertid ikke Google som har valgt side i den amerikanske valgkampen. Fenomenet er kjent som en Google-bombe. Det er i praksis når søkemotoren gir et uventet eller ulogisk svar på et søk, og det er visstnok Romney som har sørget for å bombe seg selv i dette tilfellet. Den uheldige sammenkoblingen oppstår fordi Romney brukte de to ordenene til å dementere en nedsettende bemerkning.

Tidligere i år ble Romney fanget på skjult kamera da han kom med noen uheldige fordommer om amerikanerne. Han sa blant annet at 47 prosent av det amerikanske folket lever på trygd og forventet å få hjelp av staten. Dementiet hans har dukket opp på mange nettsteder, og det er grunnen til at bildene har havnet så høyt på Googles søkeresultater.

Kanskje du er interessert i...